Melayu & Islam Semakin Pekak dan Bisu..Keluarga 4 remaja simbah cat ke atas surau minta maaf


2010/08/26

SEREMBAN: Keluarga empat remaja yang ditahan berhubung kes simbah cat dan baling botol arak di Surau Taman Pulai Impian di sini, memohon maaf kepada masyarakat Islam atas perbuatan anak mereka.

Cheng Kok Foo, 38; Wong Seow Wai, 43; Loh Teck Ai, 53 dan Leong Foong Kuen, 53, masing-masing memohon maaf dan bersalaman dengan pengerusi jawatankuasa surau itu, Mohd Hasbi Ismail, dalam satu pertemuan anjuran MCA Negeri Sembilan di surau itu, pagi ini.

baca selanjutnya di:-

ADIL KE NI..HA????
Nawemee sial dimaafkan juga...
Baru beberapa hari lalu orang melayu kena PENJARA 5 TAHUN!!! sebab bakar gereja..
Baru beberapa hari lalu orang melayu kena tindakan dan siasatan kononnya membuat ucapan berbau PERKAUMAN semasa perhimpunan sekolah...

baca ni:-

1. Bakar gereja: Dua beradik dihukum penjara 5 tahun

13/08/2010 12:23pm

KUALA LUMPUR 13 Ogos – Dua beradik dihukum penjara lima tahun oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur selepas didapati bersalah membakar gereja Metro Tabernacle di Desa Melawati pada Januari lalu.

selanjutnya di:-

http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0813&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_07.htm


2. MCA gesa tindakan diambil terhadap pengetua keluar kenyataan berbaur perkauman


2010/08/21

ALOR SETAR: MCA Kedah mahu Kementerian Pelajaran menyiasat dan mengambil tindakan tegas terhadap seorang pengetua sebuah sekolah menengah di Bukit Selambau, Sungai Petani yang didakwa mengeluarkan kenyataan berbaur perkauman ketika menegur perbuatan pelajarnya dua hari lalu.

Penasihatnya, Datuk Chor Chee Heung, berkata tindakan tegas terhadap pengetua terbabit wajar dikenakan sebagai pengajaran kepada semua pihak, khususnya guru yang bertanggungjawab membentuk semangat perpaduan di kalangan generasi muda supaya tidak membuat kenyataan yang boleh menyentuh sensitiviti kaum lain sehingga menjejaskan perpaduan masyarakat pelbagai kaum yang sudah lama terjalin.

selanjutnya di:-

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/MCAgesatindakandiambilterhadappengetuakeluarkenyataanberbaurperkauman/Article/index_html


APA DAH JADI DENGAN ORANG ISLAM DAN MELAYU NI..???
PEKAK??? BISU..??
Maruah dicabar didiamkan saja...
MANA PEMIMPIN MELAYU...???
MANA PEMIMPIN ISLAM...????

Adakah semuanya dah kena "jual" ???
BANGKITLAH MELAYU... DEMI KEDAULATAN MELAYU...
BANGKITLAH ISLAM DEMI KESUCIAN ISLAM...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Facebook Kami